Abbink en Bakker prolongeren titel

Net als vorig jaar wonnen Michel Abbink en Rypke Bakker na een spannende finale de NK Voetbalquiz 2018 in de Kuip. In de Grande finale versloegen ze wederom hun rivalen Roderick Smal en Bas Schreurs. Meervoudig winnaar Harry Hamer eindigde samen met Tim Vos op een derde plaats.

Vrijdagmiddag 28 december j.l. verzamelden bijna 400 voetballiefhebbers zich in De Kuip voor de negentiende editie van de NK Voetbalquiz. Zij kregen een schat aan zeer pittige voetbalvragen voorgeschoteld door het presentatieduo Hugo Borst en Koert Westerman, ook wel bekend als De Betweters. Na een eerste ronde waarin 171 punten te verdienen waren, plaatsten de eerste 50 zich voor de halve finale. Aangezien meerdere koppels op plaats 50 evenveel punten hadden bestond de halve finale uit 54 koppels. In de halve finale waren totaal 95 punten te verdienen en de beste 5 koppels uit de halve finale bleven over voor de finale.

Na een afvalrace mochten uiteindelijk de duo’s Bakker-Abbink en Schreurs-Smal in een Grande Finale om de titel strijden. Een flitsende start in deze Grande Finale leverde Abbink en Bakker de felbegeerde Piet van Dijk Wisselbokaal op en tal van andere schitterende prijzen, waaronder een voetbalreis naar Barcelona – Valencia in februari 2019.

In de pauze van de NK Voetbalquiz vond in het Maasgebouw een Witte / Rode kaartenquiz plaats, waarin deelnemers en toeschouwers individueel vragen moesten beantwoorden over Afrikaans Voetbal. De opbrengst (ruim € 300,00) van dit pauzeonderdeel is voor de Sunday Foundation, het goede doel dat ooit werd opgericht door de Rotterdammers Sander de Kramer en Hugo Borst.

De Witte / Rode kaartenquiz werd gewonnen door Roderick Smal, die hier een mooi prijzenpakket aan overhield.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde negentiende editie en gaat alweer in voorbereiding op de jubileum editie van het kampioenschap, dat gepland staat op zaterdag 28 december 2019.